E-Mail: loket@ontwerpkantoor.nl, Tel: 0316-370015

Pitchbeleid

 

Ontwerpkantoor heeft een duidelijk pitchbeleid. We doen graag mee aan een pitch als daar een passende vergoeding tegenover staat én er een serieuze en professionele briefing aan vooraf gaat. Wij volgen hierbij de aanbevelingen van de Beroepsvereniging Nederlandse Ontwerpers (BNO).
BNO heeft een goed en gemakkelijk te lezen boekje uitgegeven met aanbevelingen over hoe een pitch op een professionele manier kan worden ingestoken. Voor opdrachtgevers zeer de moeite waard om te lezen. Voor ontwerpbureaus overigens ook.
Te verkrijgen bij BNO ‘Auteursrecht. Praktische tips voor opdrachtgevers van ontwerpers.’

Pitchbeleid

We zijn van mening dat je een communicatie-ontwerpbureau niet kostenloos aan het werk kunt zetten omdat we in de tijd dat we gratis pitchen, onze eigen trouwe klanten niet kunnen bedienen en hen daarmee tekort doen op dat moment. Bovendien werken we graag in samenwerking met onze opdrachtgevers om tot ideale oplossingen te komen. Dat is een groeiproces waarbij intensief wordt samengewerkt tussen ontwerpbureau en opdrachtgever. Dat kan nooit in een vaak een-dimensionale wedstrijdopdracht tot uiting komen.

De functie van pitches

Een pitch is in het leven geroepen om opdrachtgevers kennis te laten maken met ontwerpbureaus waarmee ze nog niet gewerkt hebben en waarmee ze een langdurig samenwerkingsverband willen aangaan. Daar doen we graag aan mee. Het is niet de bedoeling binnen bestaande relaties ‘een wedstrijdje uit te schrijven’ tussen meerdere bureaus om zo op een goedkope manier verschillende ontwerpen te kunnen krijgen. Ter illustratie: wanneer je aan drie advocaten vraagt ‘doe me alledrie alvast je pleidooi, dan kan ik daarna kiezen welke ik ga gebruiken.’ Denkt u dat de advocaten mee zullen werken?

Bureaupresentatie

Als u kennis met ons wilt maken dan kan dat altijd! We komen graag kostenloos een bureaupresentatie geven.
Als we dan komen tot een samenwerkingsverband, dan zetten we ons te allen tijde in.
Met enkele van onze opdrachtgevers werken we al meer dan tien jaar samen.

Algemene voorwaarden van de BNO

www.bno.nl/voorwaarden

marj-godf-11