AdRem heeft een nieuw gezicht!
AdRem, tijdschrift van de Remonstranten, cover
AdRem, tijdschrift van de Remonstranten, rubriek ‘Hoe adrem waren we?’
AdRem, tijdschrift van de Remonstranten, artikel
AdRem, tijdschrift van de Remonstranten, artikel met illustratie van Marjorie Specht (Ontwerpkantoor)
No items found.

Een nieuw gezicht

In 1942 werd het eerste Remonstrantsche Weekblad uitgegeven, op krantenpapier. Het begon als een sober blad, gezet in een typemachineletter. In de jaren ’70 schreven de Remonstranten over kernwapens, marxisme, de kraakbeweging en ‘de vreemdeling in ons midden’. In de jaren ’80 komen veel maatschappelijke vraagstukken aan de orde in het blad. Later ook de strijd tegen apartheid. In de jaren ‘90 waren het artikelen over de golfoorlog, New Age en oecumene.

Sinds 2010 zet Ontwerpkantoor zijn schouders onder het blad. Er komt een nieuw logo, het blad is 20 pagina’s dik en geheel in fullcolour.

Beeldcultuur wordt steeds belangrijker. We werken samen met fotograaf Allard Willemse voor professionele portretten op het omslag en in het binnenwerk. Samen met de redactie van AdRem bedenken we nieuwe rubrieken. We zoeken naar de juiste balans tussen geloof & samenleving, theologie & human interest. We kiezen voor een helder wit omslag met een portret van de geïnterviewde uit het hoofdartikel. We willen de diepte in. Inzoomen op mensen. En dat nemen we letterlijk.

Opdrachtgever
Remonstranten
Categorie
Tijdschriften