Goals2030-doos met kaarten
Een illustratie van een hangmat
Illustratie van een kok
Twee illustraties
Het door Ontwerpkantoor ontworpen logo van BissBiss educatie
No items found.

Goals2030

Een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering. Dat is de kern van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s). Alle 193 lidstaten van de Verenigde Naties (VN) hebben deze ontwikkelingsagenda voor 2015 – 2030 vastgesteld.

De agenda bestaat uit 17 doelen. Deze SDG’s heten voluit de Sustainable Development Goals maar worden vaak afgekort naar SDG’s. Zij gelden in alle landen en voor alle mensen.

Burgerschapsonderwijs

De zussen Bea en Pauline Bisseling willen kinderen laten kennismaken met de 17 werelddoelen. Zij vinden het belangrijk dat kinderen zich bewust worden van de maatschappelijke thema's in de wereld. Daarom hebben ze Goals2030 ontwikkeld.

Het resultaat is een doos vol met kaarten waarop een grote verscheidenheid aan verrassende lesideeën en -opdrachten te vinden is. Doelgroep is groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Bij ieder onderwerp is online nog meer informatie te vinden op de bijbehorende website.

Ontwerpkantoor verzorgde het ontwerp van de doos en de kaarten, en maakte bij iedere kaart een vrolijke, bijpassende illustratie. Ook voor de website werden enkele illustraties gemaakt.

Bovendien ontwierp Ontwerpkantoor het logo van hun nieuwe bedrijf: nu dit prachtige leermiddel er is moet het ook de markt op. Daartoe hebben ze de firma ‘BissBiss educatie’ opgericht. Hier kan  ‘Goals2030’  besteld worden

Opdrachtgever
BissBiss educatie
Categorie
Illustraties
Identiteit