Paapje stof met label
Paapje logo op label
Een typisch Paapje dessin
Paapje model
Typisch Paapje stoffen
Paapje stoffen aan rek
Paapje vrachtwagen (er moet altijd wat te wensen blijven)
Paapje boodschappentas
Label aan Paapje kussen
No items found.

Paapje handprinted fabric

Een paapje is een vogeltje. Paapje prints bevatten vaak motieven uit de natuur. Het merk heeft een lange, rijke historie. In 1930 begon Paapje als weverij en vanaf 1937 werd het bedrijf uitgebreid met een handzeefdrukkerij. Paapje wist veelbelovende kunstenaars en ontwerpers aan zich te binden die de artistieke en moderne prints ontwierpen. Zo maakte de Nederlandse Cobra-kunstenaar Karel Appel in 1953 een ontwerp (collectie Stedelijk Museum Amsterdam). Paapje was een broedplaats, een plek waar geëxperimenteerd kon worden. Er werd samengewerkt met architecten die stoffen toepasten in hun projecten en interieurs. Zo maakte Paapje ook textiel voor de Nederlandse architecten Oud en Dudok.

De stoffen worden geroemd vanwege hun bijzondere rijkdom en diepte. Dat komt onder andere door de ets-techniek waarbij kleuren deels worden weggeëtst.

Sinds 2009 heeft Paapje nieuwe eigenaren Carolien Huizinga en Olaf Klaassen. Zij ontwerpen nieuwe prints maar drukken ook nog steeds de originele prints uit 1953. Paapje werkt uitsluitend met textiel van natuurlijke grondstoffen: biologische katoen, zijde, linnen en wol. De prints worden gedrukt met reactieve kleurstoffen die niet belastend zijn voor het milieu.

Ontwerpkantoor ontwierp de corporate identity. De letters paapje vormen samen het vogeltje. De letters zijn transparant zoals de zeefdruktechniek van de prints op de stoffen. De foto’s zijn gemaakt door Lara van der Krift.

Opdrachtgever
Paapje handprinted fabric
Categorie
Identiteit
Verpakkingen