Snuffelsportpas oranje
Snuffelsportpas blauw omslag
Snuffelsportpas blauw achterzijde
Snuffelsportpas binnenwerk 1
Snuffelsportpas binnenwerk 2
Snuffelsportpas binnenwerk 3
Snuffelsportpas binnenwerk 4
No items found.

Snuffelsportpas

Gratis snuffelen aan verschillende sporten. Die mogelijkheid geven de gemeenten West Maas en Waal, Druten en Zevenaar aan hun basisschoolleerlingen.  

Ontwerpkantoor bedacht de campagne samen met de gemeente Zevenaar waar het project startte. Inmiddels zijn ook de gemeenten West Maas en Waal en Druten aangehaakt. Iedere leerling krijgt een informatiegids met een verscheidenheid aan sporten in de deelnemende gemeente en een persoonlijk snuffelpaspoort met daarin de aangevinkte sporten waaraan de leerling heeft gesnuffeld.

Een slimme actie waarbij kinderen op een laagdrempelige manier kosteloos kunnen snuffelen bij enkele sportclubs in hun eigen gemeente. Kinderen worden geprikkeld om te gaan bewegen en een sport uit te kiezen. Op deze manier krijgen ze meer beweging en sociale contacten en ze zullen slank blijven of worden.

Wat zijn de voordelen voor de deelnemende sportclubs?
Sportclubs krijgen met deze actie gratis reclame in hun gemeente. Alle jongeren in de gehele gemeente krijgen de Snuffelsportpas, dus exposure bij een grote, belangrijke doelgroep. Potentieel nieuwe, jonge leden. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Wat zijn de voordelen voor de deelnemende gemeente?
De gemeente profileert zich als een geëngageerd ­initiatiefnemer om meer kinderen te laten sporten. Minder dikke kinderen betekent een gezondere bevolking, ook op de lange duur. Meer verenigingsleven versterkt de sociale cohesie in de gemeente.  

Ontwerpkantoor ontwierp brochures waarin de verschillende sporten worden aangeprezen, de snuffeslsportpaspoorten en posters om de campagne aan te kondigen.

Opdrachtgever
Gemeente West Maas en Waal, Gemeente Druten, Gemeente Zevenaar
Categorie
Campagnes