Het boek ‘Soupirs’, ontworpen door Wigger Bierma
Binnenwerk van het boek ‘Soupirs’, ontworpen door Wigger Bierma. Ontwerpkantoor hielp bij de typografische opmaak.
No items found.

Soupirs d'amours

De ontwerper van ‘Soupirs d’amours’, Wigger Bierma, heeft een prachtig typografisch ontwerp gemaakt. Complicatie voor de opmaak was dat zijn vorm-oplossingen, zoals een dubbele kolom voor de voetnoten, en de structuur van de tekst, zoals voet- en eindnoten door elkaar, niet standaard door het opmaakprogramma worden ondersteund.

Slim opmaken

Door het op een intelligente manier toepassen van scripts en het zoeken en vervangen van specifieke tekstpatronen middels GREP heeft Ontwerpkantoor binnen een korte tijd de tekst kunnen vormgeven op een manier die handmatig niet, of anders slechts met vele dagen extra monnikenwerk en kans op fouten, mogelijk zou zijn geweest.

Citaat

Als voorbeeld een citaat uit de mailwisseling met de opdrachtgever: ’Sinds je me deze vraag stelde heb ik erover nagedacht, want de f°-combinatie in het document was me opgevallen: ik vind het lelijk. De f steekt net in het graden-teken (alt-shift-8) en dat is niet fraai. Het juiste teken moet zijn de alt-0, oftewel de ‘MASCULINE ORDINAL INDICATOR’ Die wordt o.a. in het Spaans gebruikt, in 1º (‘primo’) en 2º (‘secundo’) enz. (daar hoort natuurlijk de ‘FEMININE ORDINAL INDICATOR’, toetsenbord-combinatie alt-9 bij ª als in 1ª, ‘prima’).’

Meer weten?

Wilt u weten wat GREP is of gaat u een boek met ingewikkeld zetwerk uitgeven, neem dan contact met ons op. We kunnen zeker wat voor u betekenen!

Bent u de Franse taal machtig, dan vindt u hier meer informatie over het boek, de schrijver dr. Lagarrigue en de mogelijkheid het boek te bestellen.

Opdrachtgever
Thoben Offset Nijmegen
Categorie
Boeken